fredag, november 17, 2006

Skillnad på skrot och korn

När man/ om man, diskuterar porrindustrin och prostitution så kommer man ofta in på huruvida det är förnedrande eller inte för kvinnorna. Ibland framhålls det att det faktiskt finns de som gör det av helt fri vilja och som trivs med det, och att det därför inte kan anses vara förnedrande. Dom har ju valt det själv. Det finns en poäng i det, men det är rätt sällsynt att man behandlas utefter sina egna värderingar. Snarare är det väl majoritetens värderingar och normer som ligger till grund för hur man behandlas.

Det känns som om jag på senare år läst och hört flera röster som höjts för att avstigmatisera porrindustrin och att göra kvinnors prostitution till ett normalt yrke där man faktiskt betalar skatt. Allt för att skapa den legitimitet som behövs för våra attityder inom ett känsligt område ska ändras.

Men då måste vi ju ändra oss på alla plan. Inklusive att inte se ner på en man som väljer att prostituera sig för pengar, och kalla det att "sjunka ännu djupare ner i förnedringen". Antar jag.

Inga kommentarer: