måndag, december 26, 2005

Die tyschke jool

Så har då julhelgen i princip passerat.
Julaftonens dag spenderades på den alldeles fantastiska arbetsplatsen, emedan kvällens firanden tog plats i den tyska delen av Vendelsö. Redan i bilen på väg dit ut sa AB med ett snett leende "Har vi tur kanske vi får lyssna på tyska julsånger på tv" och mycket riktigt....så fort ytterdörren gick upp slog die tyschke joolmotzziken emot oss. På hög volym. Die tyschke joooolmutzzik-tv'n är inte riktigt som den svenska. Jag vet inte om den svenska är så extremt bra, men den tyska är en hysterisk uppradning av klicheér. Lite Glamour-softad belysning i studion där någon vän person sitter framför en prålig julgran. Tv-inslag med barn som lagar julmat och åker skidor (också i softat ljus) och julsångsvideor med starkt uppsminkade Helmut Lotti's stående någonstans i alperna(gärna med en fåraherde i bakgrunden).
Spinn var med, för hon ska bo där medans vi är bortresta, och hon var superstressad stackarn. Inte blev det bättre av att AB fick för sig att hon skulle må gott av en tur på balkongen. Full kalabalik. Katten hoppade ner från balkongen och hamnade på ett plasttak. Därifrån spatserade hon sedan raskt över och in på grannens balkong. Eftersom grannen inte var hemma och katten vägrade komma tillbaka var AB tvungen att klättra över till en nu hysterisk och fräsande katt för att på något sett forsla tillbaka henne. Det gick, men det var knappt. Hon hade panik i ögonen, som var stora som dasslock, när hon svischade förbi mig och in i stugvärmen igen. Större delen av hennes kväll utgjordes sedan av att trycka bakom soffan. Hon kom fram först när vi började klä på oss för att åka och då var hon fullt övertygad om att hon skulle med.

Juldagens eftermiddag blev det en tur till Gurran och syrran. Det var riktigt lugnt och skönt där, trots 4 barn och två kattungar. Vi åt lite småplock och drack lite kaffe och softade. Fick dessutom en annorlunda julglögg; vit (kall) blossa med en isbit och lime. Jättegott!! Hjälpte även till med att installera en sprillans dvd. Jättesvårt! Hela två sladdar!

Idag annandagen är man på jobbet igen. Här är, än så länge, lugnt. I morse packade jag en hel del, för det kommer jag säkert inte orka i kväll och defenitivt inte i morgon bitti. Kommer att ställa klockan på 04:00. Taxi bokad till 05:00 (inte Kurir...) och planet lyfter 07:10. Har ni tur (?) hittar jag kanske en internet-uppkopplad dator i ökenlandet och då kommer jag att blogga!

Annars - Gott nytt År på er allihop !

3 kommentarer:

I stort sett menlös sa...

Men ni har ju skidväder! Det är inte illa. Å andra sidan är det väl förmodligen skidväder när man kommer tillbaka också.

Catherine sa...

Trevlig resa!

Jedin sa...

åååååhhhh va skönt det låter!!!

:)