söndag, mars 05, 2006

Söndag, 16:23

Än är solen uppe. Fast det sjunger på sista versen. Detta faktum inger annars den typ av förhoppning om vår som jag känner att mitt sinnelag faktsikt kräver.
All denna snö. Kommer den nånsin kunna töa bort? På riktigt?

Idag har jag haft en sejour på stan med min syster. Vi fick för oss att det vore en god idé att ta bil till stan. Mmm... Inte för att det var mycket trafik, men var parkerar man? Hittade en väldans fin parkeringsficka på Skeppsbron. För 35:-/timmen. Gjorde till och med en desperat rundsnurrning på Riddarholmen, gu bevars. Ca 1 timme senare parkerade vi faktiskt i Tegnerlunden - GRATIS !

Jag hade av något väl dolt skäl föreslagit att vi skulle inmundiga en kopp kaffe på Vetekatten, men där högg man allt i sten. "Idag - Abonerat" stod det på stora skyltar på dörren. Så vi gick på ett annat fik på Kungsgatan. Jag drack en varm (fisljummen närmare bestämt) choklad för 30:- (utan grädde, med grädde tarvade ytterligare en femma) i en stilistiskt gudsförgäten lokal där vemodet bara blev större av de infällda lamporna i platt-innertaket. Efter fikat gick vi en tur längs med Stockholms stolta affärsgata, Drottninggatan, som sedan mitt senaste besök förlorat ett helt hus. Systern letade efter cowboy-inspirerade kläder (hon ska på en temafest med jobbet) och själv letade jag efter något som inte var formsytt och samtidigt lyckats missa formen totalt. Jag förstår inte. Om man ska formsykläder är det väl liksom meningen att dom ska få nån typ av kroppsanpassad form? Jag lyckades endast hitta formsydda kläder för vinbärsbuskar, eller oformsydda kläder i glada pastellfärger. Jag vet inte vad som är värst.

Inga kommentarer: