måndag, november 19, 2007

Kalle Kon

Har ni inte sett Den utvalde ännu? Bra. Se den inte.
Inte ens för Andreas Wilsons skull. Han är lika bra som en sprattelfigur i papp.
Jag har förresten aldrig förstått hans sk talang. Redan i Ondskan undrade jag lite över vad folk menade (förutom att han är snygg - för det är han ju faktiskt) med talang, och nu när jag sett ännu en film med honom och han är precis lika stel i den så förefaller det här med talang som helt befängt. Det låter faktiskt som att han läser från manus rakt upp och ner och väljer att lägga allt krut på sin artikulation.

För övrigt var filmen en riktig kalkon.

I en scen kommer en hälare fram till de två poliserna (i polisgaraget?!) och försöker kränga en bilstereo och sen en polisscanner till dom. En oerhört givande och välspelad scen som inte tillför ett dyft till handlingen. Den är så omotiverad och dålig att det gör ont.

I slutscenen gömmer sig en kvinna på en vind. Hon går in i ett vindsförråd och lägger sen en tvärslå över dörren - på insidan. Säkert jätteeffektivt eftersom dörren öppnades utåt!

Usch. Varför kan svenskar (oftast - det finns en del undantag) inte göra film? Det kan inte bara ha med budget att göra. Eller, vad säger ni? Har jag helt fel nu?

Inga kommentarer: